Natuurlijk schoon

Op dit moment kan je niet de deur uit, dus de tijdwinst is een prachtige kans om in huis en tuin of op het balkon te werken.

Omdat we ons immuunsysteem willen versterken en het niet onnodig willen belasten, is het belangrijk om bij het gebruik van schoonmaakmiddelen rekening te houden met de giftige blootstelling van chemicaliën.

Zelfs in veel wasmiddelen! bevat microplastics

Essentiële oliën ondersteunen niet alleen een gezonde levensstijl wanneer ze intern worden ingenomen of wanneer ze op de huid worden gebruikt! Sommigen van hen zijn ook geweldige schoonmaakproducten. En je doet trouwens iets voor je gezondheid door tijdens het schoonmaken de oliën in te ademen! 🙂

Het ruikt heerlijk zomers als je een paar druppels citroen- of wilde sinaasappelolie aan het waswater voor de badkamer en keuken toevoegt. Ik gebruik citroen ook om de oppervlakken en houten planken in de keuken af te vegen, omdat het een desinfecterende en ontvettende werking heeft. In de tuin gebruik ik Purify graag om muizen uit de schuur te houden waar ik graszaad en kunstmest bewaar. Ik heb net een paar druppels voor de deur gedaan.

Ik maak mijn tuinmeubelen schoon met lavendelwater, de geur brengt me naar het zuiden van Frankrijk … en houdt ook de wespen weg.

Met etherische oliën kan schoonmaken een waar genoegen zijn. Ten slotte verheffen citrusoliën je geest en staat lavendel bekend om zijn ontspannende effecten.

Geef een antwoord