Let op doTERRA eerste contact:

Heeft iemand in uw omgeving u bewust gemaakt van doTERRA-oliën? Dan vragen wij u om uw gewenste producten bij deze persoon te betrekken en niet bij ons Lebensoele team.

Wanneer je voor doTERRA kiest, kies je voor een zachte, zorgvuldig gedistilleerde etherische olie gemaakt van planten die op het juiste moment door bekwame kwekers zijn geoogst, zodat ze de best mogelijke samenstelling en effect hebben.

Elke essentiële olie van doTERRA wordt zorgvuldig getest volgens het strikte CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® kwaliteitsprotocol. De ervaren gebruiker zal de hogere kwaliteitsnormen herkennen die doTERRA essentiële oliën van nature veilig maken en de therapeutische werkzaamheid van de oliën.

Het destilleren van etherische oliën is niet alleen een wetenschap, maar ook een kunst. Distilleerders gebruiken moderne technologie en technologie, maar hebben ook jarenlange ervaring.

De meest gebruikelijke methode om etherische oliën te produceren is stoomdestillatie, waarbij etherische olie onder druk en met zo min mogelijk warmte uit plantmateriaal wordt gewonnen. De etherische olie gaat over in de stoom. Wanneer het stoommengsel afkoelt, wordt de olie gescheiden van het water. Op deze manier kan de olie worden gewonnen. Om de hoogst mogelijke kwaliteit en de juiste chemische samenstelling van de olie te garanderen, moeten temperatuur en druk strikt worden gecontroleerd. Als er te weinig warmte of te weinig druk is, komt de olie niet uit de plant; als de hitte of druk te hoog is, heeft dit invloed op de samenstelling en het effect van de olie.

vrouw

Stoomdestillatie

Stoomdestillatie is de meest gebruikelijke methode waarmee aromatische verbindingen (etherische oliën) uit een plant worden gewonnen. Tijdens het destillatieproces wordt stoom door het plantmateriaal geleid. De combinatie van hete stoom en zachte druk laat de etherische olie ontsnappen uit microscopisch kleine beschermzakken. Het dampmengsel stroomt vervolgens door een condensor en koelt af. Er ontstaan twee lagen: een van olie en een van water. De etherische olie stijgt naar boven, scheidt zich van de hydrosol (bloemenwater) en wordt opgevangen.

Bij stoomdestillatie ligt de temperatuur meestal tussen 60 en 100 ° Celsius. Omdat verschillende planten verschillende druk, verschillende temperatuur of duur van de destillatie vereisen, kunnen bij deze methode de druk, temperatuur en duur worden aangepast aan de betreffende plant om de meest zuivere olie te verkrijgen.

Drukken

In tegenstelling tot destillatie wordt bij het persen geen warmte gebruikt, meestal ook wel koudpersen genoemd. Hierbij wordt met mechanische druk olie uit het plantmateriaal gehaald. doTERRA gebruikt deze techniek met citrusoliën die worden gewonnen uit de schil, zoals wilde sinaasappel, citroen, limoen, bergamot en grapefruit.

Ook bij koudpersen zijn het drukniveau, de temperatuur, de duur en het tijdstip en type oogst van enorm belang. Als het destillatieproces niet met de grootste zorg wordt uitgevoerd, kunnen de aromatische verbindingen worden vernietigd of gewijzigd en zo de kwaliteit van de etherische olie beïnvloeden. Het resultaat is een product dat weinig gemeen heeft met het beoogde doel en niet als wellness- of gezondheidsproduct mag worden gebruikt. Om deze reden distilleren de beste distilleerders slechts een beperkt aantal planten. Op deze manier worden kennis en ervaring geconcentreerd en kan de overeenstemming van de chemische samenstelling van de olie uit de plant met de gedestilleerde olie uit het plantmateriaal beter worden verzekerd.