Wat zijn etherische oliën?

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen die worden aangetroffen in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze kunnen zowel aangenaam als intens ruiken. Als je ooit de geur van een roos, een lavendelveld of vers gesneden munt hebt geroken, heb je de aromatische eigenschappen van etherische oliën ervaren.

Essentiële oliën kunnen de stemming verlichten, de zintuigen kalmeren en intense emoties opwekken. Het gebruik van etherische oliën gaat veel verder dan hun geur.

Vanwege hun gezondheidsvoordelen zijn etherische oliën altijd in tal van culturen gebruikt. In de afgelopen tijd hebben holistische benaderingen en de toenemende waardering van alternatieve geneeswijzen door de wetenschap geleid tot een herontdekking van de positieve effecten van etherische oliën op de gezondheid. Velen zijn krachtig reinigend en van nature antibacterieel.

Door hun unieke chemische structuur kunnen ze, wanneer ze plaatselijk worden aangebracht, direct de huid binnendringen en zo onmiddellijk systemische reacties veroorzaken. Sommige oliën kunnen ook worden gebruikt als voedingssupplementen om de vitaliteit en het welzijn te vergroten.

Gecertificeerde therapeutische kwaliteit

Gegarandeerde Pure Therapeutische Kwaliteit (CPTG), dōTERRA essentiële oliën zijn gemaakt van volledig natuurlijke aromatische verbindingen die zorgvuldig uit planten worden gewonnen. Ze bevatten geen vulstoffen of kunstmatige toevoegingen die hun effectiviteit verminderen en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische residuen.

Extractieproces

Etherische oliën van therapeutische kwaliteit worden meestal gewonnen uit het plantmateriaal door middel van stoomdestillatie met zo min mogelijk blootstelling aan warmte onder druk. De etherische oliën worden overgebracht naar de stoom. Wanneer het stoommengsel afkoelt, wordt de olie gescheiden van het water. De olie kan in zijn pure vorm worden verkregen.

Om de hoogst mogelijke kwaliteit en de juiste chemische samenstelling van de olie te garanderen, moeten temperatuur en druk strikt worden gecontroleerd. Als de hitte en druk te laag zijn, komt de waardevolle olie niet vrij. Te veel ervan kan op zijn beurt de delicate chemische structuur vernietigen en het effect van de olie veranderen.

Belangrijk voor uw gezondheid

Hoe meer we de kracht van etherische olie op het gebied van persoonlijke, holistische gezondheidszorg erkennen, des te duidelijker wordt het voor ons de absolute noodzaak om pure etherische oliën van therapeutische kwaliteit te gebruiken. Ongeacht hoe duur pure etherische oliën van therapeutische kwaliteit kunnen zijn, ze zijn eenvoudigweg onvervangbaar. Chemie kan enkele van de bekende Einhel-bestanddelen repliceren, maar een complete etherische olie is nog niet gemaakt in het laboratorium.

Als u net begint aan uw reis naar de wereld van etherische oliën, moet u de oliën van de zuiverste kwaliteit en de hoogste therapeutische kwaliteit zoeken. Alle andere oliën die niet de zuiverheid bereiken van etherische olie met een therapeutische graad, leiden niet tot het gewenste effect en kunnen in sommige gevallen zelfs extreem schadelijk zijn!

DoTERRA’s bedrijfsfilosofie omvat daarom het produceren van essentiële oliën met gegarandeerde pure therapeutische kwaliteit. Lees hier meer over.